13 Ağustos 2015 Perşembe

Görseller ile arama

Benzer/Kopya Görseller ve Yandex Resim Arama

Teknolojisi

Bazen bir resim bin kelimeye bedeldir. İşte bu yüzden resim arama motorları çok faydalıdır.
Örneğin [Çöl tilkisi]’nin ne olduğunu öğrenmek isteyen bir kullanıcının, bu hayvanın kulakların
ın şekli veya kuyruğunun uzunluğu hakkında bilgi veren bir yazıyı okumak yerine resmine bakması
daha mantıklıdır. Görseller arama sonuçlarını tamamlar ve görseller [Rothko] gibi sorguları yanıtlamak
için şarttır. Bu durumda Yandex sanatçı hakkında bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda başyapıtlarının
görsellerini de sağlar. Yandex, o görsele gönderme yapan metinleri kullanarak ilgili görselleri sunar.
Bu gönderme bir etiket, yazılı bir açıklama, HTML başlığı, sayfa başlığı veya başka bir web sitesinden
ilgili görsele sağlanan bağlantı olabilir. Yandex’in ulaşabildiği milyarlarca görselin yalnızca yarısı
orijinaldir. Diğer yarısı ise benzer/kopya görsellerdir ve bunların aslından farkı yoktur veya çok az farkı
vardır.
Özel bir görsel arama hizmeti olan Yandex.Görsel servisi, bulduğu kopyaları dört sınıfta toplar:
Birebir kopyalar — Bir görselin arasında hiçbir fark olmayan, özdeş kopyaları.

Küçük resim kopyaları — Yalnızca boyut farkı olan görsel kopyalar. Örneğin, bir sanat galerisi sitesinde
yer alan bir resmin tam boy görseli ile aynı resmin web sitesinin gezinme menüsünde yer alan küçük
görseli.

Kısmi kopyalar — Aynı görselin filigranlı, rengi düşük ölçüde zenginleştirilmiş, kadrajlı veya kırpılmış kopyaları.

Zenginleştirilmiş kısmi kopyalar — Aynı görselin, rengi büyük ölçüde zenginleştirilmiş, değiştirilmiş veya küçük parçalara ayrılmış kopyaları.

İnternette bulunan her görselin ortalama üç kopyası vardır. Yandex.Images, arama sonuçlarındaki birebir görselleri filtreleyerek elemek için bunları işlemeden önce bir araya toplar.

Görsel kopyaların gruplandırılması

Bilgisayarların görselleri tanıması ve kopyalarını bulması için görsel içeriğin bilgisayarın anlayabileceği bir dijital dile aktarılması gerekir. Yandex.Images’ın bunu yapmak için özel bir bilgisayar sistemi vardır. İnternette bulduğu görselleri işleyen programlarıyla bu sistem; boyut, renk, biçim (JPG, PNG vb.) gibi görsellere özgü bilgileri çıkararak o görselin imzasını, yani dijital bir tarifini oluşturur.

Sistem görsel imza oluşturmak için görselin tanımlanabilen bir parçasını seçer, bu resim parçasını 16x16 piksel boyutuna indirger ve bunun gibi 256 piksellik her gruba parlaklığını gösteren bir sayı atar. Ortaya çıkan sayısal dizi, o görselin imzasını oluşturur.
Özdeş parçaları olan ve dolayısıyla aynı imzayı taşıyan görseller birlikte gruplanır. Ardından, bu gruplardaki görseller çok daha özdeş görseller halinde daha küçük gruplarda sınıflandırılır: En az iki resim parçası aynı olan görseller. En çok eşleşen görseller kopya adayları olarak sınıflandırılır. Program, eşleşen tüm parçaları içeren görsel alanları işaretler ve bu alanları yaklaşık 60x60 piksel boyutuna indirgeyerek imzalarla karşılaştırır. İmzaları eşleşen görseller birbirinin kopyası olarak sınıflandırılır.
Bu sınıflandırma yöntemi Yandex.Görsel’in 2 milyardan fazla görseli büyük bir hızla işlemesini sağlamaktadır.

Görsel kopyaların kullanılması

İnternetteki görsellerin büyük kısmının metin açıklamaları vardır. Yandex.Görsel arama teknolojisi arama yaparken bunları kullanır. Bir görselin farklı web sitelerindeki kopyalarının metin açıklamaları da büyük olasılıkla farklı olacaktır. Servis görselleri gruplandırırken, ortak veya benzer metin parçalarını bularak metin açıklamaları eşleşmekle beraber aslında farklı olan resimleri filtreleyerek elemek için tüm bu kopyaların açıklamalarını karşılaştırır. Görsel içerikle eşleşen metin açıklamaları, servisin sorguyla daha alakalı arama sonuçları sunmasını sağlar.

Örneğin uzun mavi bir arabanın fotoğrafının kırk kopyası var. Bu kopyaların on beşi “araba”, onu “mavi araba”, beşi “yeşil araba” ve geri kalan onu da “uzun” olarak etiketlenmiş olsun. Etiketlerin kullanılma sıklığının toplam kopya sayısına oranı, o etiketin açıkladığı görselle ne kadar eşleştiğini belirlemekte kullanılır:
[araba] — 0,75 (40 görselin 30’u);
[mavi] — 0,25 (40 görselin 10’u);
[uzun] — 0,25 (40 görselin 10’u);
[yeşil] — 0,125 (40 görselin 5’i).
40 araba görselinden 30’unun etiketi “araba” ise bu metin açıklaması büyük olasılıkla açıkladığı görselle eşleşmektedir. Bu görsel Yandex.Görsel’de [araba]’yı arayan kullanıcıyla yüksek düzeyde alakalıdır.
“Araba”dan başka bir metin açıklamasına sahip bulunan bir kopya da [araba] sorgusuyla, hatta [mavi araba] veya [uzun araba] gibi sorgularla ilgili olabilir. Çünkü araba görselinin içeriği ile açıklaması tam olarak olmasa da büyük ölçüde eşleşmektedir. Arama motorunun veritabanındaki bazı kopyaların metin açıklamaları aynı görseller için “yeşil araba” ve “mavi araba” gibi birbirini dışlayan seçeneklerse servis, açıklaması en sık geçen görseli görüntüler.
İlgili arama sonuçlarını saniyenin binde biri hızında sağlamak için şart olan resim gruplama, aynı zamanda kullanıcıların daha kapsamlı aramalar yapmasını da sağlar. Yandex.Görsel’in söz konusu görselin kopyalarının listesini içeren ve arama motorunun o görselle ilgili olarak bulabildiği kopyalardan herhangi birini bulunduran sayfalara bağlantı sağlayan arama sonuçlarındaki bir görseli tıklayan kullanıcı ilişkili sayfaya yönlendirilir. Kopya listesi kullanıcının doğru boyuttaki görseli seçmesini veya o görseli barındıran web sitelerini bulmasını ya da görseli satın almak için fotoğraf bankalarına ulaşmasını sağlar.
Kopya saptama teknolojisi web sitelerindeki yetişkinlere yönelik içeriğin de tespit edilmesini ve bu bilginin Aile Filtresi aramasında veya sınırlandırılmış aramalardaki arama sonuçlarını daraltmakta kullanılmasına olanak tanır. Yandex’in imza veritabanında yetişkinlere yönelik web sitelerinde barındırılan görsellerin sayısal kayıtları bulunmaktadır. Özel bir algoritma kullanan arama motoru, dizine yeni eklenen web sitelerini, bu sitelerin barındırdığı görsellerin veritabanındaki yetişkinlere yönelik içerik görsellerinin imzalarıyla eşleşmesi durumunda, yetişkinlere yönelik içerik bakımından denetler. Bu sistem, kullanıcıların Aile Filtresi aramasını etkinleştirerek istenmeyen web sitelerini veya görselleri arama sonuçlarından filtreleyerek dışlamasını sağlar.
KAYNAK
https://sirket.yandex.com.tr/technologies/duplicate_images.xml



Görsel / Harita


Hangouts


Google Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Google Hangouts’u daha iyi anlamaniz için alt kısımlara Hangouts ile ilgili videolar ekledik. Bizim size önerimiz ilk önce yazıyı okuyup, sonrasında yazının en alt kısmında bulunan videoları izlemeniz. Böylelikle daha verimli olacaktır.
Mobil iletişim sektöründeki son veriler, kullanıcıların SMS gönderme alışkanlıklarını giderek yitirdiklerini gösterirken, mobil internet kullanımı ise hem veri, hem süre bakımından gittikçe artıyor. SMS’i tahtından edenlerin başında ise cep telefonlarında kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları geliyor.
Gooogle Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Dünyada pazarın lideri açık ara Whatsapp, Türkiye’de de en popüler uygulama. Rakibi; her telefonda yüklü olan Facebook ve dahili mesajlaşma servisi… Sektöre yeni giren WeeChat, BlackBerrytutkunlarının vazgeçilmesi BlackBerry Messenger gibi mesaj tabanlı uygulamaların haricinde Viber ya da Skype da hem SMS’i, hem de sesli telefon görüşmelerini tarihe gömmek için yarışıyor.
Google’ın “G Talk” isimli anlık mesajlaşma servisinin yerine geliştirdiğiHangouts ise çok fonksiyonlu yapısıyla tüm rakiplerinin tahtına aday. Şimdilik kullanıcı sayısının az olmasını saymazsak, bunu başarabilir de…
G Talk, mobil telefon desteği pek olmayan, hele mobil tarayıcılardan Gmail arayüzüne girildiğinde hiç çalışmayan, alternatif üçüncü parti uygulamaları da Google hesabına erişme izni aldığı için güven telkin etmeyen bir servisti. Neredeyse tüm numarası, masaüstü ya da dizüstü bilgisayarda, Gmail web arayüzü açıkken, e-posta okuyup bir yandan sohbet etmek üzerine kuruluydu.
Google Hangouts Nedir? Google Hangouts Ne İşe Yarar?
Sonunda Google, G Talk’ı tarihe gömdü ve dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminin sahibi olmanın avantajıyla pazarı ele geçirmek için hem metin tabanlı mesajlaşma hem de video-konferans özellikleri sunan yeni hizmeti Hangouts’u kullanıcılarına sundu.
Gooogle Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Hangouts da hem yazarak mesajlaşabiliyor, hem de (aynı anda 10 kişiye kadar) video konferans yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla birbirinize fotoğraf göndermek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerlerde ifadeler ile duygularınızı anlatmak hatta yaptığınız video görüşmesini aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube’dan yayınlamak da mümkün.
Hangouts’un en önemli artısı, her platformda kullanılabiliyor olması. Sadece telefonla değil, masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan Gmail ve Google+ arayüzlerine girerek, Android ya da iOS cihazlarda kendi uygulamasını kullanarak, yine aynı platformlarda Google+ uygulamasının içinden hatta Chorme eklentisi ile sadece tarayıcı açıkken bile sohbet etmek mümkün. Artık Google Hangouts ne olduğunu ve hangouts ne işe yaradığını öğrenmiş oldunuz. Şimdi ise aklına takılan hangouts nasıl kullanılır sorusuna cevap vermek istiyoruz.
Hangouts Nasıl Kullanılır?
Öncelikle, bir Gmail ya da Google+ hesabınız olmalı. Bu hesapları kolayca açabilirsiniz.
Gmail hesabınıza web tarayıcınız ile girdiğinizde, sol alt köşede adres rehberinizdeki kişilerin ya da en son e-posta alıp/gönderdiğiniz bağlantılarınızın isimlerini göreceksiniz. Eğer bu kişiler o an çevrimiçi ise, isimlerinin yanında yeşil birer simge olacak. Üzerlerine tıklayarak mesaj gönderebilir, eğer bilgisayarınızın bir kamerası varsa video sohbet başlatabilir ya da telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Yine tarayıcınız ile Google+ profilinize girdiğinizde ise anasayfada sağda Hangouts sütununu bulacaksınız.
Google-hangouts-nedir-nasil-kullanilir-2 (2)Bir diğer yöntem, Android ya da iOS cihazınızda, ki bu akıllı telefon ya da tablet olabilir; Hangouts uygulamasını indirerek kullanmak. Aynı şekilde, Google+ uygulamasının menüsünden Hangouts sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
Son olarak ise Chrome tarayıcı için özel eklentisini yükleyerek Hangouts’u kullanmanız mümkün.
Uygulamanın en önemli dezavantajı, Whastapp ya da Facebook Messenger gibi rakiplerine oranla kullanıcı sayısının henüz çok fazla olmaması.Ancak gerek kullanım kolaylığı, gerek stabillik, gerekse tasarım açısından tüm rakiplerinden çok daha iyi durumda.
Aslında Hangouts, yazıdan çok görüntülü-sesli sohbete odaklanmış durumda, bunu da Google’ın Google Glass yatırımı olmasına bağlıyoruz. Şirketin amacı, özellikle Hangouts’un canlı yayın ve çok kişili video-konferans özellikleri sayesinde Google Glass kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmak.
Gerçekten de, Hangouts’un gerek 10 kişiye kadar çoklu kullanıcıyı destekleyen video konferans özelliği, gerekse iki kişi arasındaki video sohbeti Skype’a oranla daha kullanışlı. Özellikle, video görüşme isteği gönderdiğiniz kişi çevrimiçi değilse bile telefonu çalarak haberdar olması güzel düşünülmüş. Ayrıca çoklu konferans görüşmelerine daha sonradan katılabilmek de mümkün.
Son dikkat çekici özellik ise, video görüşmelerini isterseniz aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube üzerinden yayınlayabilmeniz ve önceden planlanmış video görüşmelerini takviminize kaydederek günü-saati geldiğinde katılabilmeniz.
Google Hangouts Ücretli Mi?
Google Hangouts ücretli mi soruları çok gelmeye başladı hemen yazıya eklemek istedik. Google Hangouts tamamen ücretsizdir. Google Hangouts’u kullanmanız için iki araç gerekli:
1- Akıllı mobil cihaz, tablet veya bilgisayar
2- İnternet.
Hangouts Sms Nedir? 
Android 4.0 ve sonraki sürümünde Hangouts uygulamasını kullanıyorsanız kısa mesaj (SMS ve MMS), fotoğraf ve video gönderip alabilirsiniz. Bu şu demek oluyor; WhatsApp veya telefonunuzdan gönderdiğiniz sms’lerden bir farkı yok.
Hangouts Sms Ücretli Mi?
Resim, video veya mesaj gönderimleri için cep telefonu operatörünüzün kısa mesaj ücreti uygulanıyor.
Telefonlardan Hangouts Nasıl Kaldırılır?
Ayarlar -> Uygulamalar -> Tümü bölümünden Hangouts’ı bulup, giriş yapıyoruz. “Güncellemeleri kaldır” butonuna dokunuyoruz, güncellemelerin kaldırılmasını onaylıyoruz, uygulamanın fabrika çıkış versiyonuna döneceğini onaylıyoruz, kaldırmanın tamamlanmasını bekliyoruz ve kaldırma tamamlandıktan sonra Hangouts isminin Google Talk’a dönüştüğünü görüyoruz, Google Talk’a dönüş yapmış oluyorsunuz.
Yazıya ekleyeceğimiz başlıklar
– Hangouts Nasıl Silinir
KAYNAK
http://sosyalmedyakulubu.com.tr/faydali-bilgiler/gooogle-hangouts-nedir-ve-nasil-kullanilir.html

Goole Googles



Google Goggles: Mobil İçin Görsel Tanıma Uygulaması.

Google Goggles hizmeti uzun süredir var olan ama sürekli geliştirilen bir Google Labs uygulaması.Google çıkış noktası olan ve en çok güvendiği arama sistemini sunduğu tüm hizmetlerin içine entegre etmeyi çok seviyor. Goggles'ta aslında akıllı bir görsel arama, tarama ve tanıma sistemi. Cep telefonunuz aslında Google'ın bir gözü olarak çalışıyor ve size gösterdiğiniz şeyin ne olduğunu tanımaya ve anlamlandırmaya çalışıyor. Sonuçlar İngilizce olarak başarılı olsa da Türkçe için özellikle metin tanıma da fazlaca yol katetmesi gerekiyor.
2 yıl önce tanıtılan ve yavaş ilerleyen bir proje olan Gogglesile neler yapılabileceğinize bir göz atalım. Öncelikle uygulamayı mobil cihazımıza indirmemiz gerekiyor.
Adım 1: Android uygulaması Goggles ismiyle Google Play Market'te 1.5 yıldır var olmasına karşın, iPhone uygulaması henüz yeni aktif edildi. iTunes mağazasında Google Search adı altında kullanıcılara sunuluyor. Aşağıda ki bağlantılardan Goggles uygulamasını mobil cihazınıza indirebilirsiniz.
Google Search iOS
Google Search iOSiPhone ve iPad İçin Gelişmiş Google Arama Uygulaması
Google Goggles Android
Google Goggles AndroidAndroid İçin Google Görsel Arama Uygulaması
Adım 2: Google Goggles ikonuna tıklıyoruz ve bize hangi hesapla bu servise bağlanmamız gerektiğini sormaktadır. Gmail hesabınız var ise hemen tanımlamasını yapmanız yeterli.
Adım 3: Karşınıza koyu bir ekranda 4 farklı ikon çıkacaktır. Sırasıyla bu ikonlar Anlık Görüntü,SürekliResim YükleGeçmiş ikonları çıkacaktır.
1. Anlık görüntü bölümünde kameranızın o an ne görüyorsa onu tarar ve size bulabildiği bilgileri gösterir.
2. Sürekli bölümünde kameranız açık olduğu sürece ekrana takılan ve tanınan her nesne kayıt edilir ve bilgileri gösterilir.
3. Resim yükle bölümünde çektiğiniz resmi yükleyerek üzerinde çalışma yapabilmenizi sağlar.
4. Geçmiş bölümünde ise aynı arama geçmişi gibi çalışan bir sistem. Eğer arama geçmişi özelliği açık ise hesabınızda, Google taradığınız nesneleri geçmişle de eşleştirerek size daha düzenli ve doğru bir bilgi sunabiliyor.
Adım 4: Goggles servisini kullanarak yapabileceklerinizi listeleyelim.
1. Ürünler üzerinde yer alan barkod ve qrcode taraması yapabilirsiniz. Eğer ürün internet üzerinden satılıyorsa linklerini ya da görsel olarak ürünün kendisini aratabilirsiniz.
2. Firma logolarını tarayabilir ve ilgili firmanın web sitesine ya da markanın diğer logo görsellerine ulaşabilirsiniz.
3. Ünlü yerleşim yerlerinde ki tarihi binalar, ünlü ressamların yaptığı portreler ve benzeri Google resim servisinin tanımlayabileceği her nesneyi taratabilirsiniz.
4. Okuduğunuz kitaptaki bir paragrafı, etikette yazan bir cümleyi taratıp 40 dilde çevirisini gerçekleştirebilirsiniz. (Türkçede henüz doğruluk değerleri çok düşük.)
5. Kartvizit üzerindeki veya Qrcode içindeki bilgileri rehberinize ekleyebilirsiniz. Kartvizit üzerinde yer alan yazı fontunun Google tarafından tanınması yeterli.
6. OCR yazılımı olarak kullanabilirsiniz.
7. 2D resimler: DVD, cd, yağlı boya tabloların bilgilerini elde edebilirsiniz.
8. Sudoku bulmacasını çözmenizde size yardımcı olmakta. Bu özelliği ne kadar işinize yarar bilemiyorum.
Google Goggles henüz tam isteneni verebilmiş değil özellikle Türkçe metinlerde. Diğer taraftan sunduğu resim tarama ve ilişkilendirme konusunda ise oldukça başarılı sayılır. Sizlerde mobil cihazınızda kullanarak ve geçmiş bilgilerinizi Google ile paylaşarak bu servisin daha hızlı ve doğru sonuçlar çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

KAYNAK
http://blog.tamindir.com/google-goggles-mobil-icin-gorsel-tanima-uygulamasi_656/

Google Slaytlar



Google Slaytlar’ın iOS sürümü yayınlandı.



Ofis uygulamaları cephesinde Microsoft’u tahtından etmek isteyen Google“Dokümanlar” ve“Tablolar” servislerinden sonra iOS için yayınladığı “Slaytlar” uygulamasıyla rakibini yakın markaja alıyor.
Microsoft’un üretkenlik paketi Office’in en önemli alternatifleri arasında gösterilen Dokümanlar (Docs) ve Tablolar (Sheets) uygulamalarını güncelleyen Google, artık Microsoft Office ile oluşturulan Word ve Excel dosyalarının açılmasına, düzenlenmesine ve kaydedilmesine imkan sağlıyor. Diğer taraftan halihazırda Android için yayında olan Slaytlar (Slides) uygulamasını iOS platformuyla tanıştıran firma, PowerPoint sunumlarının görüntülenip düzenlenmesini ve yeni sunum hazırlanmasını mümkün hale getiriyor.
Böylelikle iPhone ve iPad cihazlarda daha geniş kapsamlı hizmet vermeye başlayan Google, Office’in alternatifleri arasındaki yerini sağlamlaştırarak Microsoft’a açıkça meydan okuyor. Uygulamaları masaüstü sürümlerde olduğu gibi tek bir paket şeklinde sunmak yerine amaca yönelik parçalara ayrılması kullanıcıların işini kolaylaştırırken, Google’ın da mobil cihazlarda daha fazla ön plana çıkmasını sağlıyor.

KAYNAK
http://www.log.com.tr/google-slaytlarin-ios-surumu-yayinlandi
/

Google Tablolar

Google E-Tablolar uygulaması, Android akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden tüm tablolarınıza ulaşabilmeniz için hazırlanmış sade, kolay kullanılır ve ücretsiz bir uygulama. Google tarafından resmi olarak yayınlanan uygulama, tüm diğer Google uygulamalarındaki kaliteyi de hissettiriyor. Özellikle Google Drive kullanmak istemeyen ve tablolarına direkt olarak erişim sağlamak isteyen kullanıcılar için sunulmuş olan uygulama, iş dünyasında olanlar ve öğrenciler tarafından da beğenilecektir.
Masaüstü sistemlerde çalışır gibi e-tablolar hazırlayabileceğiniz veya varolan tablolarınızı düzenleyebileceğiniz uygulama sayesinde mobilde de işlerinizden geri kalmanız mümkün değil. Google Drive’ın en önemli özelliklerinden birisi olan aynı döküman üzerinden birden fazla kişinin çalışması ve paylaşım seçenekleri konusu da tam fonksiyonelolarak uygulama içerisinde yer alıyor.
Eğer bir süreliğine internet bağlantınızın olmayacağını düşünüyorsanız çevrimdışı düzenleme seçeneğini işaretleyebilir ve böylece istediğiniz tablolarınız üzerinde offline olarak da çalışmaya devam edebilirsiniz.
Tablo hücrelerini düzenlemek masaüstü bir bilgisayardaki kadar kolay diyebilirim. Özellikle büyük ekranlı telefon ve tabletler kullananların neredeyse tüm işlemleri hızla yapabileceğine inanıyorum. Girdiğiniz verileri filtreleme ve sıralama gibi işe yarar düzenleme seçenekleri de mevcut.
Google Drive uygulamasında olduğu gibi belgeleriniz otomatik olarak kayıt ediliyorlar ve böylece herhangi bir kesintide veri kayıplarıyla karşılaşmanız da önleniyor. Sürekli olarak e-tablolarla işlemleriniz varsa Google Drive’dan çok daha hızlı çalışabilmek için Google E-Tablolar uygulamasına göz atmanız gerektiğine inanıyorum.

KAYNAK
http://www.tamindir.com/google-e-tablolar/android/

Google Dökümanlar

13 ARALIK 2010 PAZARTESI

Yeni Döküman Ekleme ve Feedback Verme

Öncelikle aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilmeniz için Google hesabınızın olması gerekiyor. Google hesabınız yoksaburadan alabilirsiniz.


Google Dökümanlar'da yeni döküman oluşturmak için http://docs.google.com adresine giriyoruz ve Google hesabımızla giriş yapıyoruz.
1
Sırasıyla aşağıdaki yönergeleri izliyoruz.


2


3


4


5


6


7


8



9
10


11


Evet, yazımızı blogumuzda yayınladık. Şimdi de yazıyı değerlendirip feedback vermek için ne yapacağımıza bir göz atalım.



12


13


14


15
KAYNAK
http://googledokumanlar.blogspot.com.tr/